• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/kucuksudernegi.org/?ref=bookmarks
Site Haritası
Takvim
REKLAM

ALIŞ VERİŞ


DÜNYASI

HER EVİN

İHTİYACI




 




YOUTUBE KANALIMIZ

KÜLTÜR MERKEZİMİZ AÇILDI

                Ülkemizin tanınmış ilim ve hizmet insanlarından merhum ‘Hoca Mahmut Bayram’, Beykoz Yenimahalle’de kendi adına yaptırılan caminin yanında inşa edilen Kültür Merkezi ve Kur’an Kursu ile de ölümsüzleşmeye devam ediyor.

İlçemiz Yenimahalle Hoca Mahmut Bayram Camii bitişiğinde, Nihat Alev tarafından bağışlanan arsa üzerine inşa edilen 4 katlı bina ve 2 katlı Kur’an Kursu , 8 Şubat 2012 Çarşamba günü düzenlenecek merasimle hizmete açılıyor.

 

İstanbul Müftüsü Doç.Dr. Rahmi YARAN Beyin de katılacağı programda , ünlü Kur’an okuyucusu Mehmet BİLİR tarafından da Kur’an Ziyafeti verilecektir.

 

Hoca Mahmut Bayram Camii imam-hatibi Yusuf DEMİRCİ’nin başkanlığında 2009 yılında kurulan, Küçüksu Vadisini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği’nin özverili çalışmaları ile bitirilip hizmete hazır hale getirilen binalar , Hoca Mahmut Bayram Camii Kültür Merkezi ve Küçüksu Neriman-İhsan-Koç Kur’an Kursu isimleri ile mahalle ve ilçe halkına din ve kültür hizmeti verme imkanı sunuyor.

 

Bir çok hayırsever insan başta olmak üzere bazı kurum ve kuruluşun desteklediği hizmet kompleksi ,iki sene gibi kısa bir sürede tamamlandı. Yaklaşık 500 bin TL’ye mal olan Hoca Mahmut Bayram Camii Kültür Merkezinde 200 kişilik Konferans Salonu, Kütüphane, Kiralık dükkan ve iki lojman bulunuyor.

 

Diğer taraftan cami müştemilatı içerisinde yer alan ve daha önce lojman ve okuma evi olarak kullanılan diğer bina, yeniden düzenlenerek , 2 katlı Kur’an Kursu olarak düzenlendi. Kur’an Kursu binasına maddi destekleri olan KOÇ ailesi hatırasına , ‘Küçüksu Neriman-İhsan Koç Kur’an Kursu’ isimi verildi. Kur’an Kursu açılışı ile birlikte , 80 bayan kursiyerin Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgileri öğrendiği bir merkez haline geldi.

 

İlçe Müftümüz Hüseyin DEMİRTAŞ açılış öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yenimahalle’mizde çok önemli bir boşluğu dolduracak hizmet kompleksini açacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikli olarak bu hayri hizmetlerde özverili çalışmalar yapan cami imam-hatibimiz Yusuf DEMİRCİ hocamız başta olmak üzere dernek yönetimine ve mahalle sakinlerini tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. İlçemizde bu tür hizmet veren hocalarımız elhamdülillah mevcuttur. Sayılarının daha da artmasını diliyorum. Bu eserin ortaya çıkmasında din görevlimiz Yusuf DEMİRCİ başta olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşun ve hayırsever insanın emeği ve katkısı oldu.

Küçüksu Vadisini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu başkan ve üyelerine, Beykoz Belediye Başkanımız Sayın Yücel ÇELİKBİLEK olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Merhum Hoca Mahmut Bayram olmak başta olmak üzere ahirete irtihal eden müminlere rahmet diliyorum” dedi.

 

Hoca Mahmut Bayram Camii imam-hatibi Yusuf Demirci yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

 

“Büyük bir özverinin sonunda nihayet bu güzel eser ortaya çıktı. Yüce Rabbimize hamdolsun , bu hizmeti bizlere müyesser kıldı. Hep birlikte, elbirliği ile böyle bir eserin ortaya çıkmasına vesile olduk. Küçüksu Vadisini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Dernek Başkanı olarak , yönetim kurulu üyelerimizle birlikte gece gündüz demeden çalıştık. Herekse çok teşekkür ediyorum ve Allah razı olsun diyorum.

Hoca Mahmut Bayram Camii, 2004 yılında Mustafa ÇITLAK hocaefendi tarafından yaptırılmıştır. Camiye isim olarak, yetişmesinde büyük katkısı olan hocası Mahmut Mazhar Bayram’a ithafen Hoca Mahmut Bayram Camii ismi verilmiştir. Caminin yüzölçümü 650 m2 olup, iç kullanım ibadet alanı 225 m2 dir. Camimiz konum olarak Beykoz ve Üsküdar ilçeleri arasında hudut sınırındadır. Camimiz 300 kişilik kapasiteye sahiptir. Cami müştemilatında erkek abdesthanesi, kadın abdesthanesi ve 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde açılan Küçüksu Neriman-İhsan KOÇ Kur’an Kursu mevcuttur”, dedi.

 

Yusuf DEMİRCİ (imam-hatip):

 13 Aralık 2007 tarihinde Beykoz ilçesi Hoca Mahmut Bayram Camii İmam-Hatipliğine atandı ve devam etmektedir.2008 temmuz ayında arsa sahibi Nihat ALEV ile yapılan görüşmeden sonra arsasını vermek istediğini ancak kimsenin cesaret ederek kabul etmediğini söyledi ve Hoca Mahmut Bayram Camii İmam-Hatibi Yusuf DEMİRCİ kabul etti.Ön hazırlıkları ve çalışmaları yapıldıktan sonra Küçüksu Vadisini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği ,

 

1-Yusuf DEMİRCİ

2-Kemal ÜNLÜ

3-Vahit TALAY

4-Şener KESKİN

5-Fazlı LÜTOĞLU

6-Ramazan RENÇBER

7-Casim YILDIZ ,

7 kurucu üye tarafından kurulmuş olup 12 Mart 2009 tarihinde Valilik (İl Dernekler Müdürlüğü ) tarafından onaylanarak faaliyetine başlamıştır.

Eylül 2009 tarihinde yapılan ilk genel kurul ile Hoca Mahmut Bayram Camii İmam-Hatibi Yusuf DEMİRCİ dernek başkanlığına seçildi. Yapılan genel kuruldan sonra Küçüksu Vadisini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Dernek başkanı olan Hoca Mahmut Bayram Camii İmam-Hatibi Yusuf DEMİRCİ yoğun bir çalışma temposuna girişerek 28 ekim 2009 tarihinde Nihat ALEV beyefendi arsasını dine hizmet amaçlı ve Kuran kursu açılması şartı ile Küçüksu Vadisini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği ne bağışı sağlanmıştır. Derneğimiz Fizibilite çalışası yapıp, ön hazırlık çalışmaları yapılarak arsa üzerine 4 katlı (toplantı salonu, kütüphane, akar olması için kiralık dükkan ve 2 adet görevli lojmanı ) bir hizmet binası yapılması kararını aldı. Resmi kurum ve kuruluşlarla yapılan görüşmeler ve bağışçılar ile yapılan müzakereler sonunda 22 haziran 2010 tarihinde hafriyatını alarak 02 temmuz 2010 tarihinde temelini attık. Şubat 2012 tarihinde binamız tamamlanarak hizmete hazır hale geldi. Yeni binamıza Hoca Mahmut Bayram camiine bağlı olması hasebiyle Hoca Mahmut Bayram Camii Kültür Merkezi adını verdik. Hoca Mahmut Bayram Camii Kültür Merkezi ayni ve nakdi bağışlar dahil yaklaşık olarak 500 bin TL ye malolmuştur. Kültür merkezimizin alt katındaki Toplantı salonuna ise arsa bağışçısı Nihat ALEV TOPLANTI SALONU ismi verilmiştir.

Küçüksu kuran kursumuz ise temmuz 2011 tarihinde dönüşüme başlanmış olup ekim 2011 tarihinde bitmiştir. Küçüksu kuran kursumuz 25 ekim 2011 tarihinde 2011-2012 eğitim-öğretim dönemine başlamıştır.Kuran kursumuz iki kattan oluşmaktadır.Giriş katta 24 kişilik 2 sınıf, mescid,kütüphane, abdesthane, mutfak ve idare odasından oluşmaktadır.

kuran kursumuzda kayıtlı 80 bayan mevcut olup 2 sınıf sabah ve 1 sınıf öğlen olmak üzere 3 bayan kuran kuran kursu öğreticisi hocamız ile derslerimize devam etmekteyiz. Kuran kursumuz toplam 250 m2 dir.

Merhum emekli imam Mustafa ÇITLAK hoca efendi tarafından camimiz 2004 yılında yaptırılmıştır. Caminin ismini de hocası MAHMUT BAYRAM hoca efendiye atfen HOCA MAHMUT BAYRAM CAMİİ olarak belirlemiştir. Caminin genel yüzölçümü 650 m2 olup iç kullanım ibadet alanı 225 m2 dir. Camimiz konum olarak Beykoz ve Üsküdar ilçeleri arasında hudut noktadadır. Camimiz 300 kişilik kapasiteye sahiptir. Cami müştemilatında erkek abdesthanesi, kadın abdesthanesi ve 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde açılan Küçüksu Neriman-İhsan KOÇ Kur’an Kursu mevcuttur.

 

BEYKOZ MÜFTÜLÜĞÜ / HOCA MAHAMUT BAYRAM CAMİİ:Hoca Mahmut Bayram Camii 2004 yılında merhum emekli imam Mustafa ÇITLAK hoca efendi tarafından yaptırılmıştır. Caminin ismini de hocası MAHMUT BAYRAM hoca efendiye atfen HOCA MAHMUT BAYRAM CAMİİ olarak belirlemiştir. Caminin genel yüzölçümü 650 m2 olup iç kullanım ibadet alanı 225 m2 dir. Camimiz konum olarak Beykoz ve Üsküdar ilçeleri arasında hudut noktadadır. Camimiz 300 kişilik kapasiteye sahiptir. Cami müştemilatında erkek abdesthanesi, kadın abdesthanesi ve 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde açılan Küçüksu Kız Kur’an Kursu mevcuttur.

BEYKOZ MÜFTÜLÜĞÜ / KÜÇÜKSU KIZ KUR’AN KURSU:Ağustos 2011 tarihine kadar alt katı kütüphane ve üst katı da Hoca Mahmut Bayram Cami Lojmanı olarak kullanılan bu iki katlı bina 110 m2 + 110 m2 olmak üzere 220 m2 alan sahiptir. Küçüksu Vadisini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği’ne bağışlanan bir arsaya dernek tarafından 4 katlı bina yaptırılmış olup Hoca Mahmut Bayram Cami Lojmanı ve Kütüphane yeni binaya taşınmıştır. Ağustos 2011 tarihinde ise bu bina Küçüksu Kız Kur’an Kursuna çevrilmiştir. Küçüksu Kız Kur’an Kursu giriş katta 24 kişilik iki sınıf mevcuttur. Üst kat ise Mescid ve Kütüphane, idare odası, mutfak, abdesthane ve yangın çıkışından ibarettir. Küçüksu Kız Kur’an Kursu 25 Ekim 2011 tarihinde 2011-2012 eğitim-öğretim dönemine başlamıştır. Kursumuza kayıtlı 78 bayan bulunmakta olup 3 Kur’an Kursu Öğreticisi ile 2 sınıf sabah, 1 sınıf öğlen olmak üzere üç sınıf ders yapmaktadır.Küçüksu bölgesi üç ilçenin (Beykoz-Üsküdar ve Ümraniye) kesiştiği bir noktada olup Küçüksu bölgesinde erkek ve kız olmak üzere hiçbir Kur’an Kursu bulunmamaktadır. Şimdi ki hali ile sadece Küçüksu Kız Kur’an Kursu hizmet vermektedir. Bölge insanımızın ilgi - alaka ve iştiraki ile İNŞALLAH gün geçtikçe sayımızın daha da artmasını bekliyoruz.

HOCA MAHMUT BAYRAM CAMİİ VE KÜÇÜKSU KIZ KUR’AN KURSU :Beykoz Müftülüğüne bağlı Hoca Mahmut Bayram Camii ve Küçüksu Kız Kur’an Kursu, cami avlusu içerisinde bulunmaktadır. Cami ve Kur’an Kursumuz Beykoz-Üsküdar ve Ümraniye ilçelerinin kesiştiği Hekimbaşıçiftlik Caddesi (NO: 94-96) üzerinde bulunmaktadır.

Küçüksu Vadisini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneğimize Nihat ALEV isimli bir bağışçı tarafından 28 EKİM 2009 tarihinde bağışlanan bu arsa üzerine 1 bodrum + 3 kat olmak üzere 4 katlı bina yapmış bulunuyoruz.

HOCA MAHMUT BAYRAM CAMİİ KÜLTÜR MERKEZİ:Küçüksu Vadisini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği olarak Küçüksu bölgesine bir Kız Kur’an Kursu kazandırmak üzere yola çıktık. Derneğimize bağışlanan bu arsaya bölge insanımıza hizmet vermek üzere 4 katlı bir hizmet binası yapmış bulunmaktayız. Hizmet binamızın bodrum katı çok amaçlı toplantı salonu, zemin katı Hoca Mahmut Bayram Camii Kütüphanesi ve ( Cami ve Kur’an Kursumuzun ihtiyaçlarını karşılamak üzere ) akar olması için kiralık dükkan, 1. Katı Küçüksu Kız Kur’an Kursu Öğretici Lojmanı ve 2. katı ise Hoca Mahmut Bayram Camii İmam-Hatibi Lojmanı olmak üzere 4 kattan müteşekkildir. Şu an itibari ile Cami ve Kur’an Kursu lojmanları, dernek yönetim kurulu kararı ve noter tasdiki ile Beykoz Müftülüğüne tahsis edilmiştir.

Hoca Mahmut Bayram Camii Kütüphanesi aynı zamanda bölge insanımızın ve cami cemaatimizin de günlük gazetesini ve dergisini okuyacağı, kütüphaneden istifade edeceği, sohbet edeceği ve çayını içeceği bir mekan halinde olacaktır. Çok amaçlı toplantı salonumuzun ise bölge insanımıza dini, hayri, sosyal ve kültürel amaçlı hizmet vermesi hedeflenmiştir.

HİZMET BİNAMIZIN ALT KATINDAKİ Nihat ALEV TOLANTI SALONU:Binamızın alt katı (Bodrum katı) 168 m2 net alandan ibarettir. Konuşma kürsüsü, projeksiyon cihazı ve seslendirme sistemi ile bölge insanımıza dini, Hayri, sosyal ve kültürel faaliyetlerde hizmet verecektir. Başta Beykoz müftülüğümüz olmak üzere resmi ve STK kuruluşlarının da aydınlatma faaliyetleri için kullanılacaktır.

 

Hoca Mahmut Bayram kimdir? Okumak için tıklayınız.

 

Hoca Mahmut BAYRAM                                  

Mahmut Mazhar Bayram (1914-1997)

 

Gönen’in Gururu.   Gönen’in Bağrından çıkmış, Allah, Kuran ve Peygamber dostu, fikir, gönül, dava ve çile adamı.

Hayatını Kuran’a, insanlığa hizmete, talebe yetiştirmeye adayan Mahmut Bayram Hocanın asıl adı Mahmut Mazhar Bayram dır.

1914 yılında Gönen’in Bayramıç köyünde doğdu. 1930 yılında 16 yaşında iken Gönenli Mehmet Efendi’den hafızlık eğitimi alarak tahsil hayatına başlayan hafız Mahmut Bayram Hoca, daha sonra dönemin ünlü alimlerden Hüsrev Hoca’dan Arapça, Hasan Basri Çantay’dan da Tefsir dersleri alarak tahsil hayatını tamamladı.

1951 Yılından itibaren İstanbul İmam Hatip Lisesinde 20 yıl süre ile Arapça Hocası olarak görev aldı, imam hatiplik, vaizlik, Kuran Kursu öğreticiliği görevlerini yerine getirdi.

Ömrünün tamamını talebe yetiştirmeye adayan hoca efendi, emekli olduktan sonrada görevliymiş gibi hizmetlerine vefatına kadar devam etti.

Arkasında binlerce talebesini bırakarak 1997 yılında Rabbinin çağrısına uyan hoca efendi, onbinlerce talebesi, seveniyle birlikte, dönemin belediye başkanı,   şimdiki başbakanımız olan Recep Tayyib Erdoğan’ında katıldığı son yolculuk töreniyle İstanbul’da defnedilmiştir.

Hoca efendi adına Gönen’de bir adet özel okul bulunmaktadır.  2008 yılında hemşerileri ve talebeleri Abdurrahman Kural ve Hamit Kayabey öncülüğünde, Gönen’de Mahmut Bayram Kültür ve Dayanışma Derneği kurulmuş olup, hoca efendi adına bir kültür merkezi binası çalışmaları da devam etmektedir.

Ayrıca İstanbul da hoca efendi adına çeşitli cadde ve sokak isimleri, öğrenci yurtları da bulunmaktadır.

Mahmut Bayram Hoca Efendi, mütevazi kişiliği, örnek ve önder hayatıyla, günümüze de ışık tutmaya devam etmektedir.

 



1598 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam59
Toplam Ziyaret96701
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar38.218838.3719
Euro43.382843.5566
Hava Durumu
HABERLER
REKLAM






SALONUMUZ